Nyomtatás

Nyolcvan új vadász a jubileumon


Kisalföld - 2008. augusztus 25.


Nyolcvan új vadászt avattak a tizedik szanyi vadásznapon, ahol a kamara megyei elnöke kijelentette: az unió irányelvei szerint megszűnhet Magyarországon a tavaszi szalonkavadászat. Az ünnepi misét a megyés püspök celebrálta.
Szombat reggel kilenc órakor kezdődött a hagyományos szanyi vadásznap. A tizedik, jubileumi rendezvény Hubertus-miséjét dr. Pápai Lajos megyés püspök celebrálta, aki szentbeszédében a következetlen vallásgyakorlásról beszélt. – Néhányan csak szokásként „művelik" a vallást, ami nem pótolhatja az igazi hitet – jelentette ki a megyés püspök. A vadásznap megnyitójában dr. Náhlik András, a vadászkamara megyei elnöke elmondta, az Európai Unió irányelvei szerint Magyarországon megszűnhet a tavaszi szalonkavadászat. A kamarai elnök azonban hozzátette, e szép magyar hagyományt nem szabad megszüntetni, az engedélyezéshez a magyar vadászkamara minden követ megmozgat.

 

A megnyitó és a programismertető után dr. Faragó Sándor, a Nyugat-magyarországi Egyetem rektora avatta fel a nyolcvan új vadászt. A szanyi vadásznap rendezői szerint nemcsak az újonnan avatott vadászok jelentek meg szép számmal a Rábaközben, de a közönség létszáma is kiemelkedőnek tekinthető. A szépszámú magyar érdeklődő mellett osztrák és szlovák vendégek is megtisztelték a szanyi vadásznapot.
 

Nyolcvan új vadászt avattak a hagyományos, immár tizedik vadásznapon Szanyban. Fotó: Turbók Attila

A Szent Anna-kápolnánál adták át a vadászok kitüntetéseit. Tárgyjutalomban részesült többek közt Kiss József alezredes, csornai rendőrkapitány és Hajszán Péter főtörzsőrmester, a csornai kapitányság munkatársa. Hubertus-keresztet kapott többek közt Ács György, Fuchs Sándor és Pék Elemér. Magyar Vadászatért Érdemérmet vehetett át Jéger József, a Sólyom Vadásztársaság tagja, valamint „A megye vadgazdálkodásáért" díjat kapta többek közt dr. Németh István sportvadász is. Az országos vadászkamara díját Horváth Zoltánnak ítélték oda.

A Szent Anna-kápolnánál megtartott ünnepi rendezvények után a vadásznap a szanyi sportpályán folytatódott. A színes programok közül is kiemelkedett a természetfotó- és festészeti kiállítás.

 

 
fetishtube.cc redrube youporn uporn